Fietsregeling

Wij willen – vanuit het perspectief dat we als werkgever willen bijdragen aan gezond leven en werken – het fietsen stimuleren. Dit doen we door jou de mogelijkheid te bieden om een fiets aan te schaffen tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Om een fiets aan te schaffen via de fietsregeling moet je aan een paar voorwaarden voldoen:

 • Je hebt een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd maar geen oproep of nul-uren contract;
 • Je zit niet meer in je proeftijd;
 • Je hebt een contract van minimaal 24 uur per week;
 • Je hebt geen andere fietsregeling lopen oftewel alle terugbetaaltermijnen zijn verrekend.

Indien je aan deze voorwaarden voldoet, dan kun je via een renteloze lening van maximaal € 2.700,- een fiets aanschaffen via Fietsvoordeelshop.nl. Een duurdere fiets aanschaffen is ook mogelijk, in dat geval betaal je het extra bedrag direct bij de bestelling via Ideal.

De voordelen van een fiets aanschaffen via deze regeling zijn:

 • Je kunt de aanschafwaarde als renteloze lening via je netto salaris in maximaal 36 maanden aflossen;
 • Je hebt keuze uit diverse A-merk fietsen;
 • Je kunt kortingen krijgen tot wel 25%;
 • Je kunt gedurende 1 jaar gratis een verzekering afsluiten op de meeste E-bikes;
 • Je kunt proefrijden bij een van de 12 winkels;
 • Je krijgt de fiets 100% rijklaar thuis geleverd.

Het bestellen van een fiets gaat altijd via Fietsvoordeelshop.nl. Deze (online) fietsenwinkel heeft een groot aanbod van gewone fietsen, elektrische fietsen en sportieve fietsen van verschillende merken in diverse prijscategorieën. Ze hebben 12 winkels waar je terecht kunt voor deskundig advies en je hebt daar direct de mogelijkheid om een proefrit te maken.

Via https://reisbalans.fietsvoordeelshop.nl kun je inloggen op de site en precies zien welke fietsen met welke korting worden aangeboden.

De inloggegevens zijn:
e-mailadres:      fietsen@freia.nl
wachtwoord:     Fietsen2021

Wanneer je een fiets hebt uitgekozen, dan is het belangrijk dat je deze nog niet bestelt maar eerst onderstaande stappen doorloopt:

 1. Vul het formulier ‘Fietsovereenkomst’ in, verkrijgbaar via de afdeling Mens &Ontwikkeling. Hierin staan alle regels en afspraken die betrekking hebben op deze regeling;
 2. Onderteken het formulier en geef de gewenste wijze van verrekening aan. Het formulier is van belang om het bedrag op de juiste wijze met je te verrekenen;
 3. Lever het formulier weer in bij de afdeling Mens & Ontwikkeling.
 4. Na goedkeuring door de afdeling Mens & Ontwikkeling ontvang je een e-mail met daarin een kortingscode t.w.v. het overeengekomen bedrag. De salarisadministratie verrekent het bedrag conform het getekende formulier ‘fietsovereenkomst;
 5. De kortingscode kun je inwisselen in ‘de winkelwagen’ van https://reisbalans.fietsvoordeelshop.nl. De waarde van de kortingscode wordt direct in mindering gebracht op het eindbedrag. Is de fiets duurder? Dan betaal je het resterende bedrag direct via iDeal. Is de waarde van de kortingscode hoger dan het eindbedrag, dan betaal je niets bij. Uiteraard wordt dan alleen het eindbedrag verrekend en wordt jouw betalingsregeling aangepast;
 6. Na het afronden van je bestelling wordt de fiets geleverd via Fietsvoordeelshop.

Je kunt je fiets dus aanschaffen met behulp van een rentevrije lening van maximaal € 2.700,-.
Als je met behulp van de Freia-betalingsregeling overgaat tot aanschaf, wordt het bedrag conform het formulier ‘Fietsovereenkomst’ verrekend met je netto salaris. Het totale bedrag dat je met je netto salaris wilt betalen, wordt in maximaal 36 termijnen verrekend. Bij de aanschaf van de fiets geef je aan in hoeveel termijnen je het wil verrekenen. Het is niet mogelijk om dit tussentijds aan te passen.

Let op!

Omdat de fiets wordt verstrekt door middel van een renteloze lening is het belangrijk om je te realiseren dat deze lening moet worden aangegeven op een werkgeversverklaring en dus van invloed kan zijn op een eventuele hypotheek.

Voor vragen over de mogelijkheden kun je contact opnemen met afdeling Mens & Ontwikkeling.