Drie Freia Groep bedrijven in de top 10 beste opleiders in NL

Yassine M'Rabti en Ralph Blom

Foto: Museum of Humanity | Uitgave: MT1000 – editie september 2024
Vlnr: Yassine M’Rabti, Directeur Marketing Freia Groep | Ralph Blom, Directeur VanHarte&Lingsma

Al meer dan veertig jaar zijn de opleidingsbedrijven uit de Freia Groep van betekenis voor de publieke en private sector. Drie van hen staan in de top 10 van beste opleiders in Nederland. Van betekenis zijn is wat de Freia-bedrijven met elkaar verbindt.

Mensen zien voor wie ze echt zijn

Freia Groep staat met vanHarte&Lingsma, TSM en NIVE in de top 10 van beste opleiders in Nederland. Hoe komt het dat jullie ook in deze tijd zo van betekenis zijn voor zo veel verschillende soorten werkgevers en werknemers? Marketingdirecteur Yassine M’Rabti: “Freia Groep is een collectief van unieke bedrijven, met als verbindende waarde dat we mensen zien voor wie ze echt zijn. Persoonlijke benadering in kleine groepen van ‘gelijkgestemden’ waarborgt kwaliteit en veiligheid waardoor deelnemers durven en kunnen groeien’, zegt hij. “De verschillende opleidingsbedrijven bedienen vanuit hun specialisme de specifieke leerbehoeften van de verschillende bedrijfstakken en tegelijkertijd denken we met elkaar mee op inhoud en commercie. Deze toegevoegde waarde maakt ons aanbod dynamisch en divers, altijd gericht op het versterken van het reflectievermogen van mens en organisatie.”

“Persoonlijke benadering in ‘kleine’ groepen van ‘gelijkgestemden’ waarborgt kwaliteit en veiligheid waardoor deelnemers durven en kunnen groeien”

– Yassine M’Rabti

Ralph Blom, directeur van VanHarte&Lingsma, een van opleidingsbedrijven van Freia, vult aan: “Onze deelnemers vertellen dat de trajecten die wij samen met toptrainers aanbieden, echt duurzame gedragsverandering tot stand brengen. Het heeft impact op hun hele leven. Juist die verandering van binnenuit is in deze tijd hard nodig, zodat mensen ook daadwerkelijk verandering in hun organisatie en in de samenleving kunnen brengen”. “Dat deelnemers onze aanpak waarderen, blijkt wel uit het grote aantal ambassadeurs dat collega’s en bekenden op onze opleidingstrajecten wijst”, aldus M’Rabti.

Eigen wijsheid

“Steeds maar harder werken werkt niet meer. Het maakt mensen ongevoelig voor échte groei. Bij vanHarte&Lingsma leren deelnemers voeling te krijgen en te houden; met de ander en de grotere omgeving, vanuit hun eigen wijsheid; door nieuwsgierig zijn en echt zien”, zegt Blom. “Dit is het menselijke leiderschap waar de nieuwe tijd om vraagt.  Omdat wij de menselijke kant van leiderschap zo belangrijk vinden, hebben we vanHarte&Lingsma omgedoopt tot School voor Human Leadership.”

Yassine M’Rabti: “Ook binnen Freia proberen we vanuit onze gezamenlijke wijsheid deelnemers sterker te verbinden met alles wat in hen zit en wat voor hen als mens van belang is. Ralph loopt met deze boodschap van vanHarte voorop.

“Steeds maar harder werken werkt niet meer. Het maakt mensen ongevoelig voor échte groei. Wij leren deelnemers voeling te krijgen en te houden”

– Ralph Blom

Nieuwe lichting

“Ralph en ik vertegenwoordigen bij Freia Groep de nieuwe richting van menselijk leiderschap en daadwerkelijk van betekenis zijn”, vervolgt M’Rabti. “We ondernemen diverse activiteiten om zichtbaarder zijn, te verbinden en met onze proposities meer mensen te bereiken. Zo activeren we ons ambassadeursnetwerk vanuit een maatschappelijk doel of vraagstuk en brengen we beweging door zelf ook menselijk leiderschap uit te dragen”.